Точка зору на події, що відбуваються, доктора філософських наук, академіка НАН України, директора Інституту філософії імені Г. С. Сковороди Мирослава Поповича (на знімку).
Сьогодні ми чуємо, що за ситуацію відповідальні опозиція і демонстранти. Оскільки ексцеси були б неможливі, якби не було виступів громадськості з незрозумілими вимогами. Часом говорять і про те, що це політики створили передумови для того, що відбувається. Звичайно, кожен із нас відповідає перед Богом, людьми і перед самим собою. Але за ту ситуацію, яка склалася у суспільстві, цілком відповідає влада й особисто Президент. Тому на перший план виходить відповідальність цих людей не лише перед історією, власною совістю, а й перед суспільством.
Дії радикально налаштованих громадян часто кваліфікують як фашизм. Але після того, як ми побачили понівечених людей, гематоми на все обличчя, звірства, і ми знаємо, що кудись поділися люди, мусимо сказати: оце фашизм! Фашизм, який, з перших кроків вийшовши на арену, вже заплямував себе кров’ю і нині привчає нас до буденності цього.
Треба зламати цю систему, на якій тримається влада. Вона позбавлена будь-якої ідеології, вона тримається на грошах. Треба діяти по совісті, але не виходячи за рамки закону. У цих рамках теж можна зробити дуже багато.