Скасування законів, які обмежували громадянські свободи, — маленький, але дуже важливий крок. Про це в інтерв’ю журналістам заявив лідер «УДАРу» Віталій Кличко (на знімку).

Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливої участі опозиції у формуванні нового уряду, парламентарій зазначив: «Я за будь-яких умов не розглядатиму питання роботи в уряді при Президентові Вікторі Януковичу. Переді мною ніколи не стояла мета отримати якусь посаду. Нині уряд може змінитися, зміняться обличчя, але система залишиться та сама. Люди очікують набагато більшого, ніж відставка Кабміну. Насамперед нам потрібно перезавантажити систему влади, це те, за що сьогодні піднялася Україна», — наголосив лідер «УДАРу».

В. Кличко сказав, що робитиме все, аби в жодному разі не допустити нового витка ескалації протистояння у суспільстві. «Важливо припинити репресії з боку влади, коли безпідставно забирають у в’язниці людей. І цьому ми повинні покласти край. Ми використовуватимемо будь-який майданчик, чи це парламентська трибуна, чи вулиця, щоб обстоювати інтереси громадян», — підкреслив він.