У переговорах з урегулювання нинішньої ситуації немає ні переможців, ні тих, хто програв. Про це під час брифінгу заявив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов (на знімку).

«Робоча група зробила певні напрацювання, які реалізували в залі. Переговорний процес не можливий без компромісу. У результаті перемовин ми дійшли думки, що можемо піти на поступки й залишили ті закони, які були політично принциповими для наших колег. При цьому ні одна, ні друга сторона не є ні переможцем, ні тими, хто програв. Загалом виграло суспільство і держава», — зазначив він.
«Безневинних людей потрібно амністувати, а тих, хто вчинив злочини — притягти до відповідальності. Із цим згодні всі сторони», — підкреслив народний депутат.
Він також заявив, що в парламенті буде створено спеціальну комісію, яка перейматиметься питанням зміни Конституції. Адже написання нового варіанта Основного Закону — це досить трудомістка праця, яка потребує значних розумових і тимчасових витрат. «В опозиції ведеться дискусія з цього питання. Чи зможуть вони вийти із пропозицією від опозиції, якщо буде створена слідча комісія. Мені здається, що зможуть, але це зовсім неправильний підхід. Конституція ухвалюється для держави. Якщо ми це поставимо на чільне місце, то цей документ буде виписаний правильно й більшість із цим погодиться. Якщо на передову поставимо політичні інтереси — це колія у глухий кут. З цього питання ще вестиметься дискусія. Я сподіваюся, що при тій атмосфері, яка сьогодні починає складатися в парламенті, все-таки у нас є можливість домовитися й з цього питання», — сказав лідер регіоналів.
О. Єфремов поінформував, що за фактами травмування працівників ЗМІ під час протестних акцій відкрито кримінальні провадження і нині проводяться слідчі дії. Він заявив, що винні в цих злочинах мають бути притягнуті до відповідальності.
Після брифінгу журналісти передали йому роздруковані фото покалічених співробітників ЗМІ. У відповідь на це народний депутат сказав, що передасть їх слідчим органам.