Суми. В області минулого року виростили 2,9 тисячі тонн товарної риби, а виловили 2,3 тис. т. Найбільше — 61% від загального обсягу — було реалізовано коропа. Траплялась і риба екзотичних та цінних сортів: зокрема, сома одержали 2,8 тонни, бестера (це гібрид осетрових порід, білуги і стерляді) — 1,1 т, а райдужної форелі — 0,2 т.
Рибу на Сумщині вирощують на водоймах загальною площею понад 4 тис. га, тож продуктивність одного га плеса становила у середньому 706 кг. Приблизно таку урожайність має гречка, яку вирощують на гектарах не води, а ріллі.
Найбільший виробник риби в регіоні — ПрАТ «Сумирибгосп», котрий забезпечив 46% від загального обсягу. Окрім нього рибу вирощують та продають ще 258 суб’єктів господарювання.