ДП «Бережанське лісомисливське господарство», що діє на Тернопільщині, для ведення електронного обліку деревини використовує комп’ютерну програму «Галузева інформаційно-телекомунікаційна система «Електронний облік деревини» 1С. Головне підприємство-оператор з організаційно-технічного супроводу — державне підприємство «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр».

Нині для електронного обліку деревини в «Бережанському лісгоспі» використовують 21 кишеньково-персональний комп’ютер, стільки само мобільних термопринтерів і молотків для прикріплення бирок до колод. Як поінформував головний інженер підприємства Леон Наконечний, минулого року підприємство додатково доукомплектувало устаткування для електронного обліку деревини, закупивши ще чотири термопринтери та КПК.

«У 2018 році ми придбали 50 тисяч бирок, ними обліковано 100% від заготовленої деревини. За місяць підприємство в середньому використовує 3 тис. 800 бирок для маркування», — розповів заступник директора з економіки ДП «Бережанський лісгосп» Михайло Березюк.

У розрізі підрозділів цього підприємства забезпечення обладнанням нині дає змогу стовідсотково здійснювати електронний облік деревини, повідомляють на сайті Тернопільського облуправління лісового та мисливського господарства.