У Луганську відбулося чергове засідання ради єврорегіону «Донбас», у якому взяли участь представники Луганської та Донецької областей, а також делегації сусідніх російських територій — Ростова та Воронежа. Його учасники розглянули можливості реалізації спільних проектів транскордонного співробітництва, вирішили низку організаційних питань. Зокрема, до «Донбасу» приєдналася Воронезька область. Крім того, були підписані угоди та договори про співробітництво між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування різного рівня, а також установами і організаціями.
Як зазначив голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк, через нинішні економічні умови та географічне положення  більшість підприємств області експортоорієнтовано на Російську Федерацію. Ще два роки тому в сусідню країну з області вивозили 65% від усього обсягу експортованих товарів. Однак за три минулі роки поставки підприємств Луганщини до Росії зменшилися майже на 16 млрд. грн. або більш ніж утричі. Тому, вважає очільник області, необхідно активніше встановлювати нові партнерські відносини між товаровиробниками і споживачами по обидва боки кордону. Один із найефективніших шляхів — міжрегіональна кооперація.
На засіданні ради відбулися презентації декількох спільних проектів транскордонного співробітництва. Учасники домовилися визначити довгострокову стратегію розвитку виробництв.
На знімку: засідання ради єврорегіону «Донбас».
 
Фото прес-служби Луганської ОДА.