Шляхи подолання політичної кризи в країні обговорювали парламентарії під час прес-конференції.

Зокрема, народний депутат від фракції Партії регіонів Олег Царьов заявив, що переговорний процес триває досить плідно. «Ми готові йти на компроміси. До пропозицій про спільне формування Кабміну, скасування конституційної реформи в легітимний спосіб йшли протягом довгого часу. Виходячи з того, що є недовіра сторін, ці домовленості мають вигляд дорожньої карти», — підкреслив він.

Парламентарій не бачить необхідності запровадження надзвичайного стану. «У нас достатньо сил, щоб навести порядок в країні без введення надзвичайного стану. Адже ми розуміємо, що на Майдан велика кількість людей вийшла не за гроші, тому приймати рішення про силовий сценарій неправильно. Ми несемо відповідальність перед суспільством», — зазначив О. Царьов.

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець назвав компроміси влади смішними. Оскільки, за його словами, коли комусь з опозиції пропонується якась посада — це не компроміс, а підкуп. Насправді країна вимагає принципових змін. А саме на позачерговому засіданні Верховної Ради треба скасувати закони, ухвалені 16 січня, прийняти декларацію про повернення Конституції 2004 року, відправити уряд у відставку і, можливо, змінити керівництво парламенту. Це знизить градус напруження в суспільстві. Люди, котрі знаходяться по різні сторони барикад, зрозуміють, що розв’язання конфлікту мирним шляхом наближається. Так у країні почнеться вирішення політичної кризи.

«Немає значення, хто очолить уряд, головне — які рішення він прийматиме. Найважливіше — суть влади, а не список людей, які її очолюють», -підкреслив О. Бригинець та додав, що на позачерговій сесії, скоріше за все, нічого важливого не розглядатимуть.

Сьогодні найкращим і найконструктивнішим рішенням, на думку народного обранця, були б дострокові вибори Президента, парламенту і місцевих рад.

Парламентарій вважає, що нині запровадження надзвичайного стану не доцільне, оскільки він не вплине на ситуацію в країні. Від того, що закриють телеканали і заблокують телефонний зв’язок, люди не матимуть достатньо інформації, тому змушені будуть стояти на Майдані.

Зліва направо: народні депутати України Олег Царьов, Олександр Бригинець, заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.