Фестиваль «Червона рута» відбувся у районному центрі Ізмаїл Одеської області, розташованому на березі Дунаю. Його було присвячено творчості українського композитора, поета, основоположника української естрадної пісенної культури Володимира Івасюка та тридцятиріччю Всеукраїнського молодіжного фестивалю сучасної пісні та української музики «Червона рута».

Конкурсанти змагалися в номінаціях «солісти» і «ансамблі».

Журі оцінювало виступи 15 номінантів, що презентували 30 номерів. Усього у фестивалі взяли участь понад сто артистів. Об’єднувала всі виступи чудова пісенна спадщина, залишена нам Володимиром Івасюком.

У номінації «солісти від 10 до 16 років» найкращими стали Яна Калаянова (селище Суворове) і Біляна Мітєва (Ізмаїльська ДМШ № 2). У номінації «солісти від 21 до 30 років» перемогла ізмаїльчанка Діана Шпаченко. Серед солістів від 30 років перше місце віддали Аліме Тантана із села Муравлівка. Серед вокальних колективів (де учасникам від 21 до 30 років) перше місце здобуло тріо «Водограй» з ІДГУ. Два перші місця журі присудило народному чоловічому вокальному ансамблю із села Багате «Катлабухские голоса» і народному жіночому вокальному ансамблю зі Старої Некрасівки — «Купава».

Фото із сайту topor.od.ua