На позачерговій сесії депутати Львівської обласної ради створили виконавчий комітет та позбавили делегованих повноважень облдержадміністрацію. Уся влада перейшла до рук голови обласної ради Петра Колодія. Народну раду України визнали колегіальним органом, що представлятиме інтереси народу.

Останні львівські події ми попросили прокоментувати депутата Верховної Ради України Ігоря Васюника, який обирався в одному з мажоритарних округів Львова

«Одразу після завершення сесії ми провели невелике засідання в голови Львівської обласної ради й вирішили звернутися до районних рад про якнайшвидше проведення позачергових сесій, — розповів Ігор Васюник. — Ми запропонували всім працівникам облдержадміністрації написати заяви про згоду виконувати акти та розпорядження Народної ради України згідно із законами України та посадовими інструкціями. Також буде призначено коменданта будівлі Львівської ОДА. Нині важливо забезпечити дисципліну та правопорядок на місцях і — жодного хаосу».

— Як ви прокоментуєте заяви про можливий розкол України? — запитуємо.

— Розмови про розкол держави безпідставні, бо на Майдані, на вулиці Грушевського стоять під кулями люди з усієї України. Хвиля взяття під контроль приміщень облдержадміністрацій охопила всю країну. Це означає, що жодної мови про розкол країни немає. Ми обстоюємо право жити в демократичній та суверенній державі без злочинної влади.

Після сесії депутатів на виході зустріли мітингувальники з вигуками: «Молодці!».

 

Львів.