Депутати Івано-Франківської обласної ради проголосували «за» створення Народної ради України на Прикарпатті. Таке рішення було ухвалено в суботу на другому безстроковому пленарному засіданні позачергової 26-ї сесії облради. Після затвердження порядку денного, голова представницького органу Івано-Франківщини Василь Скрипничук попросив колег не керуватися емоціями, а приймати «чіткі правильні рішення, щоб вони потім не оскаржувалися в судах».
Отже, своїм рішенням депутати визнали Народну раду колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси народу. Згідно з документом, створено міжфракційне депутатське об’єднання Народної ради, що сформувалось із опозиційних депутатських фракцій облради. Місцевим радам області всіх рівнів рекомендовано скликати позачергові сесії для розгляду та вирішення питання про визнання Народної ради колегіальним, уповноваженим народом України органом.
Крім того, депутати підтримали створення загону народної самооборони як органу муніципальної дружини, що керуватиметься типовим статутом громадського формування з охорони правопорядку. Прийняли звернення до членів Партії регіонів із закликом залишити її лави та «заборонили на території Івано-Франківської області діяльність і використання символіки Партії регіонів та Комуністичної партії як таких, що суперечать національним інтересам та порушують права і свободи громадян України». У рішенні «Про звернення до правоохоронних органів області» їхнє керівництво зобов’язане відкликати весь особовий склад органів внутрішніх справ до їх постійного місця дислокації в Івано-Франківській області. А також заборонити до 30 квітня 2014 року відряджати його до Києва та інших міст України.
Нагадаємо, 24 січня мітингувальники без істотних сутичок із правоохоронцями взяли під контроль приміщення Івано-Франківської ОДА.
 
Івано-Франківська область.