Минулого тижня чернівчани купували значно менше м’яса на базарах і в магазинах. Уже тиждень триває піст, а Буковина — край набожний. Проте продавці прогнозують, що ситуація невдовзі зміниться, бо багато людей лише в перший та останній тиждень посту уникають м’ясних страв. Хоча частина тих, хто відмовляється їсти його весь період, теж значна.
Відбірне свиняче м’ясо у Чернівцях сьогодні можна придбати на ринку від 100 до 120 гривень за кіло. У супермаркеті — за 90—110 грн.
Звісно, ціни перед самим Великоднем підскочать. А приготувати м’ясні делікатеси, печеню, різноманітні ковбаси буковинці й самі майстри. Кращі сільські виробники копченостей є знаменитими у регіоні людьми не менше, ніж співаки та артисти.
Фото: molbuk.ua