Фото rv.npu.gov.ua

До поліції звернулася 29-річна рівнянка, яка повідомила, що після спілкування у телефонному режимі з невідомим, котрий назвався працівником банку, з її рахунка зникли 184,5 тисячі гривень, які вона збирала на лікування. Поліцейські з’ясували, що на мобільний жінки надійшов дзвінок з номера, притаманного місцезнаходженню головної банківської установи, що і не викликало особливих підозр.

«Запитали, чи очікую платіж на певну суму. Я його очікувала, адже продавала через мережу Інтернет дитяче крісло. Повідомили, що він був скинутий від юридичної особи, що не дозволено правилами банку, тож мою картку заблоковано, — розповідає потерпіла жителька обласного центру. — Потім запевнили, що для розблокування картки треба обнулити рахунок. Тобто, щоб вберегти кошти, їх необхідно перевести на інший рахунок, а після розблокування картки все повернуть».

Жінка, будучи в стані шоку, що не зможе скористатися грішми, які днями потрібні на лікування онкозаховрювання, назвала всі необхідні реквізити, які просив додзвонювач. Відтак всі заощадження, що надсилали небайдужі громадяни для лікування жительки

Рівного, шахраї переказали на власний рахунок.

На лікування вже через два тижні потрібно 140 тисяч гривень, а таких коштів у молодої сім’ї, яка виховує дворічного сина, немає. Жінка вже створила новий рахунок у ПриватБанку та знову звертається до небайдужих по допомогу.

Пардус Аліна Валеріївна, номер картки 4149 4991 2107 5822.