Спільними зусиллями співробітників Служби безпеки України та Державної прикордонної служби ліквідовано канал незаконного переправлення іноземних громадян через державний кордон України.
У жовтні минулого року на громадянина Азербайджану, який проживає в Донецькій області, вийшли особи, причетні до незаконного переправлення до Західної Європи нелегальних мігрантів із Азії. Компаньйони доручили йому організувати переміщення на територію України двох іноземців: громадян Індії і Пакистану. Планувалося, що через західний кордон вони нелегально доберуться до західноєвропейських країн. Одержавши за це тисячу доларів США, правопорушник довіз іноземців до прикордонного міста Комінтерн Ростовської області й показав, як манівцями пішки перетнути кордон, не зустрівши прикордонників або стражів порядку. Однак, коли іноземці опинилися на території Луганської області, неподалік кордону їх було затримано прикордонниками. У той самий день затримали й самого організатора переправлення.
Слідством з’ясовано механізм протиправних дій і отримано докази участі в організації міграційного каналу інших осіб, що їх нині встановлюють.
 
Луганськ.