«За старим кліше виписують в уряді бюджети на нинішній рік», — так прокоментував доведені Сумам контрольні показники державної скарбниці міський голова Г. Мінаєв.

Зокрема, обласному центру вкотре завищили показники очікуваних доходів — на 16% більше від досягнутого торік. Тому очільник міста вже нині прогнозує на кінець 2014-го бюджетну діру у 40 мільйонів гривень. Тож, як і 2013-го, уряд знову підштовхує Суми до непідйомних кредитів.

В усьому цивілізованому світі бюджети формуються за програмно-цільовим методом. Натомість ми, замість реалізовувати програми і досягати нових економічних вершин, латаємо дірки. Г. Мінаєв підкреслив, що для зміни ситуації необхідно терміново вносити зміни до Бюджетного кодексу, щоб щонайменше половина зібраних на території податків і зборів залишалися в розпорядженні місцевих громад. А ще міський голова ратує за диференційований підхід у бюджетуванні з урахуванням конкретної роботи на місцях. Тоді всі дбатимуть про наповнення скарбниці, а не сидітимуть склавши руки в очікуванні дотацій.