Учора відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з Єврокомісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле. Як інформує прес-служба глави держави, у бесіді також брали участь щойно призначений глава адміністрації Президента (АП) України Андрій Клюєв, радник Президента — керівник Головного управління з питань міжнародних відносин АП Андрій Гончарук, радник Президента України — Уповноважений України з питань зовнішньополітичних та інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв, а також директор Департаменту з питань відносин з країнами Східної Європи, Південного Кавказу та Центральної Азії Європейської служби зовнішньої дії Гуннар Віганд.

Раніше Євросоюз неодноразово висловлював стурбованість останніми подіями в Україні й готовність сприяти в розв’язанні конфлікту. «Дипломатична місія дуже занепокоєна ситуацією в Україні, і Фюле буде дуже чітко розмовляти з українським керівництвом», — наголосив у день зустрічі радник з політичних питань Представництва ЄС в Україні Хуан Мануель Вілаплана Лопез, повідомляє УНІАН.

Коли верстався номер, про подробиці зустрічі не повідомлялося. Сьогодні, 25 січня, Штефан Фюле залишатиметься в Києві, де планує зустрітися з представниками українського уряду, опозиції та громадянського суспільства.

Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).