У неділю неподалік села Вашківці Сокирянського району Чернівецької області під час шквальної зливи від удару блискавки загинули два селянина — 61-річний тесть із 37-річним зятем якраз випасали худобу. Коли дощ полив, як із відра, чоловіки загорнулися в поліетиленові плащі. Це бачили рибалки, які теж сховалися в наметах біля ставу.

Побачили вони і те, як блискавка влучила в загиблих, котрі перебували за 50 метрів від високовольтної ЛЕП. Свідки та поліція вважають, що причиною могло стати те, що молодший чоловік розмовляв по мобільному телефону в момент удару блискавки.

Крім того, фахівці кажуть, що якби люди були ближче до лінії електропередач, то, вірогідно, вціліли, бо опори прийняли б удар на себе. Версію з мобільним підтверджує і те, що телефон знайшли на обгорілому тілі одного з нещасних.

Як стверджують сусіди, постраждалі були газдовитими і шанованими людьми, в сім’ях панували дуже гарні стосунки. Тому це велика втрата і горе для ближніх та односельців.

На щастя, саме перед зливою батько змінив біля худоби доньку, і та встигла повернутися додому.

Рибалки запам’ятали, що в момент, коли блискавка вдарила об землю, на тому місці утворилася заграва і піднялася хмара з пару, очевидно, температура була дуже висока. Це підтверджує знищений і розірваний на шматки одяг.

Тіла загиблих доставили до Сокирянської центральної районної лікарні для проведення судово-медичної експертизи.

Таке в цій місцевості трапляється вперше. Загалом в Україні це вже другий випадок смерті від блискавки за місяць. Нагадаємо, 11 травня на Львівщині вона влучила в подружжя. Мешканець міста Сокаль, 1953 року народження, загинув на місці, а його дружину з травмами госпіталізували.