На озері Кричевичі, що у Ковельському районі, завершився чемпіонат Східної Європи «Carp Pro-2019». Участь у змаганнях зі спортивної ловлі коропа взяли п’ятнадцять команд з Білорусі, Польщі та України. Нашу державу представляли три команди зі Львівщини, Одеси та рибальський клуб «Кричевичі».

Команди чотири дні вели лов риби в трьох секторах водойми, і за його результатами визначали призерів. За умовами змагань переможцями ставали не обов’язково ті, хто упіймав найбільше риби. Враховувалися різні обставини, зокрема й розташування секторів. Тож перше місце здобула команда «Білорусь», члени якої виловили 355,7 кг риби, на другому — «PZW Invader» з Польщі (477 кг), на третьому — «КК Одеса» (340 кг). Місцеві рибалки з РК «Кричевичі» — на четвертому місці (267 кг).

У номінації «біг фіш» перемогла польська команда «PZW Invader-2», яка упіймала найбільшого коропа вагою 17,76 кг. Минулорічний рекорд становив 15,64 кг.

Попри солідні улови, риби в озері не стало менше. Усіх упійманих коропів після зважування та обережної фотосесії випускали в озеро. Такі умови спортивної риболовлі. Переможці та призери чемпіонату отримали від генерального спонсора — ТМ Carp Pro — кубки, медалі та цінні подарунки.

Фото: kovelpost.com