На три години зупинили рух транспорту в місті Ладижин, де проходить автомобільна траса Вінниця — Гайсин — Тростянець. Ініціатором акції став місцевий автомобіліст Володимир Журавков.

— Два тижні тому я письмово із зазначенням своїх даних, номера телефону, попередив місцеву поліцію, а також міську владу, щоб вжили заходів для ремонту проїжджої частини мосту через Південний Буг. Бо якщо цього не зроблять, зупинимо рух транспорту, — розповів «Голосу України» автомобіліст. — Це ж не десятки кілометрів дороги, а всього лише невелика її частина. Але на ній такі ями, що колеса можна загубити. Автобусники пасажирів бояться перевозити.

Пан Володимир стверджує, що минуло два тижні, а реакції — нуль. Тоді він через соцмережі звернувся до земляків із закликом вийти на акцію протесту. Визначив для її проведення день і час — 23 травня з 7-ї до 10-ї ранку. Люди активно відгукнулися.

Рух транспорту на цій ділянці інтенсивний уже тому, що поруч розташоване потужне підприємство «Вінницька птахофабрика», звідки великогабаритний транспорт із написом «Наша Ряба» роз’їжджається у різні куточки країни.

— Ми просто ходили один за одним по пішохідному переходу, — каже один з учасників акції Петро Войт. — Це ж не заборонено законом, правда?

Незадовго до десятої ранку пан Петро нарахував 43 зупинені автомобілі з боку Тростянця і 38 — з боку Вінниці.

— Нам намагалися пояснити, що міська влада Ладижина не має стосунку до ремонту проїжджої частини на мосту, — каже Володимир Журавков. — Мовляв, це ділянка дороги районного значення. Але хіба автомобілістів чи пасажирів цікавить, хто конкретно не залатав діри на мосту? По-друге, як це владу може не цікавити те, що потерпають жителі міста?

Під час акції учасники прийняли звернення до Служби автомобільних доріг у Вінницькій області та голови облдержадміністрації з вимогою вирішити проблему.

— Дочекаємося відповіді, а тоді вирішуватимемо, як діяти далі, — сказав на закінчення розмови Володимир Журавков.