Урочисте покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку з нагоди відзначення Дня Соборності України та 68-ї річниці створення Закарпатської області традиційно відбулося на площі Народній в Ужгороді. Участь у заході взяли голова ОДА Олександр Ледида, міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, керівники громадських, правоохоронних та контролюючих органів регіону, ужгородці.

Олександр Ледида звернувся до присутніх із вітальним словом: «Дев’яносто п’ять років тому українці об’єдналися заради спільного майбутнього. Ця подія і нині залишається знаменною для кожного громадянина України. У цей день закарпатці відзначають важливу і для краю дату — річницю створення Закарпатської області. Вона багатонаціональна, тож завдання кожного з нас — забезпечити національну єдність та громадянську злагоду...».

Показово, що разом із закарпатцями найбільше національне свято України вшанували й генеральні консули в місті Ужгороді Словацької Республіки Янка Буріанова та Угорської Республіки Йожеф Бачкаї (на знімку).

 

Ужгород.

Фото прес-центру ОДА.