Колишній Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка відбуває покарання в Качанівській виправній колонії, а фактично нібито проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні №5 міста Харкова, звернулася до адміністрації колонії із заявою, в якій вимагає доправити її на судове засідання 24 січня з розгляду справи про діяльність корпорації «Єдині енергетичні системи України». Про це повідомляє сайт Tymoshenko.ua.
«Ураховуючи той факт, що адміністрацією Качанівської виправної колонії №54 здійснюються дії, не передбачені чинним законодавством, а саме: отримання моєї згоди на етапування, а також вживаються заходи щодо фальсифікації актів, згідно з якими я нібито відмовляюся від участі в судових засіданнях у даній справі, вимагаю забезпечити мою доставку на судове засідання 24 січня», — написала Юлія Тимошенко у своїй заяві, йдеться на сайті.
Крім того, екс-Прем’єр-міністр вимагає з метою запобігання черговим фальсифікаціям актів про нібито її відмову від участі в судових засіданнях здійснювати безперервну відеофіксацію всього процесу доставки, починаючи від повідомлення про етапування до безпосередньої доставки до суду.
«З метою недопущення можливих провокацій та об’єктивного висвітлення зазначених подій, вимагаю надати спеціальний візок для мого переміщення, забезпечити присутність у моїй лікарняній палаті на момент моєї доставки до суду журналістів незалежних засобів масової інформації та/або захисників з відеокамерами з метою фіксації всього процесу моєї доставки на судове засідання», — заявила Юлія Тимошенко.
У п’ятницю в Київському районному суді Харкова відбудеться чергове засідання справи стосовно ЄЕСУ. Суд із квітня 2012 року намагається розглянути кримінальну справу проти Тимошенко про зловживання в корпорації ЄЕСУ, яку вона очолювала в 1990-х роках. Судове засідання постійне переноситься через відмову ув’язненої прибути до суду через хворобу. Тепер от такий поворот.
 
Харків.