Реформування всіх сфер держави має відбуватися тільки із залученням широкого кола експертів та представників громадянського суспільства. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі із засновником Міжнародного фонду «Відродження» Джорджем Соросом (на знімку).

Як повідомила прес-служба Верховної Ради України, під час зустрічі обговорювали необхідність консолідації зусиль усіх гілок влади, а також громадських організацій та експертів для прийняття суспільно значущих рішень та реалізації реформ. Ішлося, зокрема, про роль у цьому процесі Національної ради реформ.

«Саме Національна рада реформ є консолідуючим фактором, який може об’єднати всіх учасників цього процесу, — сказав Володимир Гройсман. — Це майданчик для обговорення важливих рішень». «Я докладатиму всіх зусиль, щоб в усіх гілок влади було порозуміння», — додав він.

Голова Верховної Ради повідомив, що, працюючи в уряді, координував розробку стратегічного «Плану відновлення країни на 2015—2017 роки», який передано Національній раді реформ і нині доопрацьовується Кабміном. «Це вагомий документ, який напрацьований з урахуванням європейського досвіду», — зазначив керівник парламенту. На його переконання, цей документ разом із Програмою реформ-2020 та Угодою про асоціацію Україна—ЄС має стати гарною основою для системних реформ в Україні. «Такий план може стати також основою переходу Верховної Ради до системної та комплексної роботи над законопроектами, що дасть змогу значно підвищити їх якість», — сказав він.

У контексті здійснення широкомасштабних реформ керівник парламенту також повідомив про плани щодо внесення змін до Конституції України.

***

А вчора Голова Верховної Ради Володимир Гройсман зустрівся із Прем’єр-міністром Естонської Республіки Тааві Рийвасом. Докладніше про це — в наступному номері газети.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.