Дорожня ситуація на Запоріжжі погіршилася. 22 січня в обласному центрі до ожеледиці, викликаної нічним дощем, додався дрібний дощик посеред дня. Усе це за температури від 3 до 6 градусів морозу. І коли комунальні служби майже впоралися з підтриманням у більш-менш належному стані головних магістралей міста, то периферійні перетворилися на справжню ковзанку.
Тим часом південь області, а особливо район Мелітополя, виявився для багатьох автомобілістів через високі снігові замети реальною пасткою. Тільки на досить напруженій автомагістралі Мелітополь—Новомиколаївка рятувальники визволили 11 автівок. Тут довелося застосовувати навіть важку техніку на базі тягачів. Загалом по області рятувальниками за добу виведено на чисту дорогу 21 транспортний засіб.
Учора зранку сніжок трохи припорошив ковзанку, і там, де з нею не впоралися, вона стала непрохідною ані для техніки, ані для людей. Прогнози на хоч якесь поліпшення ситуації на дорогах — невтішні. Передбачаються опади на фоні подальшого зниження температури.
Запорізька область.
 
ДО РЕЧІ
 
Загалом через негоду в Україні знеструмлено 453 населені пункти у п’яти областях, повідомляє прес-служба ДСНС. До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго та підрозділи ДСНС у регіонах.