Щоб з’ясувати його джерело, майже півсотні чернігівців прийшли до заводу фірми «Вимал», який переробляє картоплю.
Представники підприємства вийшли до обурених містян і провели їх до відстійників. Керівник групи «Вимал» Віктор Лазар визнав, що причина смороду, найімовірніше, пов’язана із відстійниками підприємства. Їх два, і тут зберігається картопляний сік із заводу на вулиці Інструментальній. «Була аномальна спека — 39 градусів. Удень сік нагрівається, але не випаровується. А вночі, коли температура повітря спадає, починає випаровуватися», — пояснив Віктор Лазар.
Підприємство нині не працює — не сезон. Але взяло від фермерів картоплю на переробку і розпочало роботу, заплановану на два тижні. Віктор Лазар зазначив, що технічна рада заводу розв’язуватиме проблему. Обурені містяни пообіцяли знову прийти, якщо сморід не припиниться.