Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про Стратегію сталого розвитку «Україна-2020». Загалом документом передбачено 62 реформи, з яких 8 визначено як пріоритетні. До першочергових глава держави відніс реформу системи національної безпеки та оборони, оновлення влади та антикорупційну реформу, судову та реформу правоохоронної системи, децентралізацію та реформу державного управління, дерегуляцію та розвиток підприємництва, реформу системи охорони здоров’я і податкову реформу. Серед пріоритетів також реалізація двох програм — енергонезалежності та популяризації України у світі і просування інтересів нашої держави у світовому інформаційному просторі.
Оцінювати перебіг реформ пропонується на основі 25 ключових показників. Зокрема, передбачається, що до 2020 року Україна має ввійти до першої тридцятки рейтингу Світового банку Doіng Busіness; за зобов’язаннями в іноземній валюті за шкалою рейтингового агентства Standard and Poors наша країна має відповідати інвестиційній категорії не нижче «ВВВ»; за індексом сприйняття корупції, який розраховує Transparency Іnternatіonal, маємо ввійти до 50 кращих держав світу; валовий внутрішній продукт у розрахунку на одну особу має становити щонайменше 16000 доларів США.
Крім того, прямі іноземні інвестиції за період до 2020 року повинні становити понад 40 мільярдів доларів США, витрати на національну безпеку і оборону — щонайменше 3 відсотки від ВВП, а чисельність професійних військових на 1000 населення збільшиться із 2,8 до 5,6 особи.
Серед інших індикаторів успішності реформ автори Стратегії передбачили, що питома вага місцевих бюджетів у зведеному бюджеті держави має становити не менш як 65 відсотків, оновлення кадрів у правоохоронних органах і судах має сягнути 70 відсотків, закупівля енергоресурсів з одного джерела не повинна перевищувати 30 відсотків тощо.
Згідно з указом, Кабінет Міністрів має щороку до 15 лютого затверджувати план дій щодо реалізації положень Стратегії та щоквартально інформувати про його реалізацію.