Наші співвітчизники вже почали отримувати біометричні паспорти. За словами Президента Петра Порошенка, який також став одним із власників такого документа, передусім їх вручили «команді, яка має право представляти Україну». Зокрема, пораненій снайпером волонтеру-медику Олесі Жуковській і Василю Михалку, який «спіймав» снайперську кулю 20 лютого, коли допомагав пораненому побратиму виходити з-під обстрілу, легендарному «голосу Майдану», колишньому міністру культури Євгену Нищуку, організатору мобільного шпиталю імені Пирогова Геннадію Друзенку і командиру «Жіночої сотні» Анні Коваленко. Серед першопрохідців були й інші діячі культури, журналісти, волонтери.
Глава держави висловив переконання, що біометричні паспорти для виїзду за кордон — це ключовий крок до запровадження безвізового режиму з країнами ЄС. Цього рішення П. Порошенко очікує вже у травні цього року на саміті «Східного партнерства» у Ризі.
За словами глави держави, в березні планують видати майже 30 тисяч таких паспортів, а у квітні — понад 200 тисяч, повідомляє його прес-служба. А перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе зазначила, що з часом процедура видачі документів спрощуватиметься і збільшуватиметься кількість пунктів, де їх можна буде отримати.