Однак, за інформацією ГУ Держпродспоживслужби в області, перевірки, проведені спеціалістами обласної міжвідомчої комісії, виявили порушення санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів у 263 із них. Найбільше — в Бобринецькому, Знам’янському, Кропивницькому та Світловодському районах, у містах Кропивницькому та Олександрії. Зокрема, у питній воді частини закладів виявлено перевищений вміст нітратів. А в деяких вода не відповідала санітарно-гігієнічним нормам за мікробіологічними показниками. Фахівці стверджують, що до відкриття сезону переважну більшість порушень було усунуто. Та вже під час роботи в таборі «Жовтень» виявлено продукт із консервантами (томатна паста). Всю партію вилучено та повернуто постачальнику. А у «Чайці» використовували масло солодковершкове «Екстра», зразки якого не відповідають нормативним вимогам. Також вибіркові перевірки показали, що в закладах відпочинку норми харчування виконуються лише на 85%. У липні-серпні перевірки триватимуть.
Фото: kr.consumer.gov.ua