У Дніпропетровську відбулася соціальна акція «Живий ланцюг Соборності». Зібравшись по обидва боки Нового мосту, всі бажаючі пройшли назустріч одне одному — символізуючи в такий спосіб об’єднання. Під час ходи учасники несли національні прапори, герби.

— Акція проходить мовчазним маршем в пам’ять про загиблих на київському Майдані, серед яких був житель Дніпропетровщини. Почали з хвилини мовчання, — розповів організатор заходу Віктор. — Ідемо без партійних прапорів і гасел.
Також до Дня Соборності й Сводоби України на Дніпропетровщині проведено урочисті заходи, тематичні виставки, круглі столи та відкриті уроки в школах. Зокрема, 21 січня в Палаці студентів Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара відбувся круглий стіл, на якому обговорювали питання забезпечення національної єдності й громадянської злагоди. А 22 січня пройшла урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку.
— Розвиток і успіх нашої області, нашої держави залежать від того, наскільки єдині в поглядах і справах ми є, — сказав голова ОДА Дмитро Колєсніков.