Днями Президент України Володимир Зеленський у вже традиційній формі відеозвернення заявив про намір цього року відмовитися від військового параду на День Незалежності, 24 серпня, пославшись на «недешевість» заходу. Він пообіцяв гроші, які виділяють на парад, а це приблизо 300 мільйонів гривень, спрямувати на премії військовослужбовцям.

Однак цю ініціативу не підтримав уряд. У середу на засіданні Кабміну Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що профінансувати парад можна не за рахунок соціальних виплат, а за рахунок інших джерел. Він доручив Мінфіну та Міноборони порахувати вартість його проведення, після чого пообіцяв надати свої пропозиції главі держави.

У соцмережах розгорілася гаряча дискусія із цього приводу. Більшість ветеранів АТО й ООС, волонтерів і громадських активістів висловилися проти скасування військового параду 24 серпня й запропонували провести свій альтернативний парад. Очолити його вже погодився командувач десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-лейтенант Михайло Забродський.