Кілька активістів із Дунаєвецького району лягли просто перед входом до ОДА, демонструючи у такий спосіб свій протест проти бездіяльності влади. Люди уже шостий рік поспіль борються за те, щоб у райцентрі заборонили діяльність товариства «Центр інноваційно-будівельних технологій», що виробляє пінополістирол. На думку активістів, це виробництво є шкідливим та небезпечним для здоров’я і життя тамтешніх мешканців. На початку акції протесту вони розклали просто перед входом до адмінприміщення десятки паперів, на яких — рішення судів та висновки офіційних органів, які забороняють діяльність виробництва. Однак, за твердженням пікетувальників, воно продовжує свою роботу, а тому люди обурені бездіяльністю влади, котра, начебто, заплющує очі на факти невиконання рішень суду.
Поспілкуватись із страйкарями вийшов директор департаменту екології Хмельницької ОДА Сергій Вавринчук. Він сказав, що екологічна служба не видала дозвіл на це виробництво ще три роки тому, отже, підприємство не має права працювати. А проконтролювати цю ситуацію повинні правоохоронні органи та прокуратура.
Водночас, як повідомили в прокуратурі області, в засобах масової інформації, за ініціативи громадської організації «Контроль громади», неодноразово висвітлювалася тема щодо неправомірного здійснення товариством «Центр інноваційно-будівельних технологій» діяльності з виробництва пінополістиролу в Дунаївцях. За позовом прокурора Дунаєвецького району постановою окружного адміністративного суду Києва цю діяльність було тимчасово заборонено.
Контролюючі органи, за зверненням дунаївців, неодноразово перевіряли стан виконання рішення суду. Та фактів діяльності з виробництва теплоізоляційних плит вони не встановили.
У прокуратурі також стверджують, що невиконання згаданого рішення суду протягом минулого року перевірялося Дунаєвецьким райвідділом міліції. У межах відкритого кримінального провадження за досудовим розслідуванням було встановлено, що виробництво не здійснюється, устаткування підприємства демонтовано, тому й впливу на довкілля немає. А отже, звернення місцевих жителів з цих питань є безпідставними. Кримінальне провадження обґрунтовано закрито. Однак подібні роз’яснення не задовольнили активістів. Вони продовжують наполягати, що підприємство шкідливе, і вимагають від керівників області активного втручання.
Увечері, ближче до завершення робочого дня, двері облдержадміністрації знову було заблоковано. Цього разу це зробили ті, хто взяв участь в антивладному мітингу на майдані Незалежності в обласному центрі. Після його завершення кілька сотень людей наблизилися впритул до входу в приміщення. Скандуючи різні антивладні гасла, вони не давали вийти працівникам облради та адміністрації.
Однак лідери хмельницького майдану наголосили, що вони не вдаватимуться до агресивних дій. Мітинги на майдані зберігатимуть мирний характер.