Як встановило судове слідство, у листопаді 2014 року вона вступила до лав незаконного збройного формування і була призначена на посаду радіотелефоніста «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу «Народної міліції «ЛНР».

Радіотелефоністка мала здійснювати збір та передачу інформації військового характеру щодо дислокації, переміщення, кількісного складу та озброєння підрозділів Збройних Сил України. Крім того, вона повинна була передавати відомості про розташування блокпостів правоохоронних органів у районі проведення антитерористичної операції. У підсумку жінці вдалося створити на території Луганської області розгалужену інформаторську мережу «Народної міліції «ЛНР», члени якої збирали та передавали «босу» відомості військового характеру. Після отримання даних вона звітувала своєму кураторові — начальнику розвідувальної роти «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу «Народної міліції «ЛНР». Ці дані використовувалися для подальшого планування і проведення бойових операцій проти сил і засобів АТО та ООС.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території Луганської області, їй заочно повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Нині інформаторку терористів оголошено в розшук, а в разі її затримання підозрюваній загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Ілюстрація: Прокуратура Луганської області (Facebook).