Заступник голови Донецької обласної держадміністрації Вадим Філашкін    разом із учасниками урочистого заходу «Повернемо своє» ознайомлюється   з виставкою «Міста, опалені війною».

На святкову зустріч зібрались мешканці міста, громадськість, представники влади та військовослужбовці.

Районний центр Мар’їнка безпосередньо межує зі східними околицями Донецька. Влітку 2014 року сили Сектору «Б» почали планомірно брати під контроль донецькі передмістя, створюючи плацдарми для подальшого наступу. Вранці 4 серпня батальйони «Азов» та «Шахтарськ» отримали наказ вибити ворога з Мар’їнки. Добровольців підтримала бронетехнікою 51-ша механізована бригада. Сили АТО спробували розсікти укріплений район бойовиків на дві частини, однак зіштовхнулися із запеклим опором. Не з першої спроби, але центральні позиції терористів вдалося взяти. Після того українські бійці почали зачистку Мар’їнки у східному та західному напрямках. Розуміючи, що місто не втримати, бойовики «ДНР» розпочали обстріл Мар’їнки з мінометів, гранатометів, гаубиць та установок «Град». Проте сили АТО виконали поставлене завдання і повернули в Мар’їнку мир і законну владу.

З нагоди історичної дати у Мар’їнці була відкрита виставка «Міста, опалені війною». Заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін, який взяв участь у заходах, присвячених п’ятій річниці визволення, привітав містян зі святом.

Звертаючись до мешканців Мар’їнки, Вадим Філашкін наголосив: «Дуже велику ціну українські військові заплатили за звільнення Мар’їнки. Багато з них віддали своє життя за те, щоб наша Україна була незалежною. Сподіваюсь, що найближчим часом ця клята війна закінчиться і ми разом відбудовуватимемо нашу Донеччину».

До присутніх на урочистому заході із вітальним словом звернулись військовослужбовці, які боронять місто. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять військовослужбовців, які загинули під час визволення Мар’їнки.

Фото прес-служби Донецької ОДА.