Україна і часів Президента Петра Порошенка, і нині, за часів Президента Володимира Зеленського прагнула й прагне миру. Але Російська Федерація не зробила жодної поступки для врегулювання конфлікту. 

Про це написала Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко (на знімку) на своїй сторінці у Фейсбуці. Вона висловила сподівання, що в Офісі Президента його помічники і прес-служба, а також наші військові регулярно і достовірно інформують Верховного Головнокомандувача про ситуацію на фронті. «Перемир’я не тривало жодного дня, на жаль. Не з вини України», — прокоментувала Ірина Геращенко слова Президента Володимира Зеленського, який заявив, що перемир’я на сході України тривало 17 днів, і закликав пришвидшити зустріч у нормандському форматі.

З 21 липня, за її інформацією, було поранено понад десяток наших військових. «Правда в тому, що російські окупаційні війська та їх маріонетки — бойовики жодного разу не дотримувалися перемир’я, а їх в Мінському процесі оголошували двадцять за ці роки», — написала вона. «Правда в тому, що наша команда весь цей час була відверта із суспільством щодо війни. Ми говорили правду: ключі від тюрем з політв’язнями — в руках Путіна, мир — в руках у Путіна. Ми ж маємо воювати за нашу перемогу над агресором. І це потребує величезної консолідації суспільства та єдності. Й чесної, точної лексики — всього, що стосується війни, агресора, окупації. Точних дефініцій, точних оцінок: і влади, і опозиції. Перемир’я не дотримувалося бойовиками, але правда в тому, що сьогодні є перші вбиті наші воїни за ці 17 днів. І від цього дуже болить. І зустріч в нормандському форматі варто збирати, особливо напередодні п’ятої річниці Мінських угод, провалених Путіним. Але важливо, щоб вона була результативна. Щоб Путін віддав нарешті наших заручників і щоб його війська пішли геть з України», — зазначила Ірина Геращенко і додала: «Боротьба за Україну проти окупанта — це тема, яка має об’єднувати всі політичні сили. Ворог — у Кремлі. Для мене це аксіома».