Учора директор НАБУ Артем Ситник (на знімку праворуч) та очільник САП Назар Холодницький звітували про свою роботу. «Вибори не могли не позначитися на роботі антикорупційних органів», — зазначив А. Ситник, але водночас висловив сподівання, що з 5 вересня запрацює Вищий антикорупційний суд.

Крім того, очільник сподівається на плідну співпрацю з новим парламентом і ухвалення відповідної законодавчої бази щодо відповідальності за незаконне збагачення. «Є певний прогрес у відносинах із Службою безпеки України. За останніх півроку додали ще десятки справ. Тому Вищому антикорупційному суду буде чим займатися», — наголосив він.

А керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що антикорупційна прокуратура готується скерувати до Вищого антикорупційного суду після запуску його роботи 208 кримінальних проваджень. «До кінця серпня ми плануємо попередньо ще з десяток справ направити до суду», — зазначив керівник САП і додав, що очікує не обшуків, а вироків. Він також підтвердив плідну співпрацю з СБУ і Нацполіцією.

Водночас керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що поки що зарано говорити про завершення справи «Роттердам+».

«Слідство триває. Чекаємо на висновки експертів. Станом на сьогодні говорити про якесь завершення рано», — зазначив Холодницький.