У Львові відбувся один з етапів змагань «Гонка Нації». Легкого старту учасникам цих змагань додала ТМ «Тернопільське», яка надала матеріальну і фінансову допомогу команді «Тернопільське — сила Файного міста».

Перегони з перешкодами відбулися у Львові вже вдруге. Всі охочі випробовували себе в категорії «Забіг Сили». Цього року до змагань долучилося майже 1000 бігунів. Кожен учасник на фініші отримав медаль на згадку та футболку фінішера, яку робили ексклюзивно для кожного забігу в різних містах України.

Як розповів капітан команди «Тернопільське — сила Файного міста» Назарій Сарабун, учасникам випало пройти складний спринт із перешкодами, що давався непросто і початківцям, і досвідченим спортсменам.

— Назаре, з якими складнощами довелося зіткнутися учасникам упродовж забігу?

— Випало бігти по пересіченій місцевості та вправно оминати перепони різної складності. Серед таких — пагорби, вода. Після спринту на 5 км призначили 20 додаткових перешкод — повзання під колючим дротом, носіння куль, підйом канатом, стрільба з лазерного пістолета, метання списа, рукоходи, біг на 5-метрову рампу тощо. Кожен викрутас на місцевості був для нас сюрпризом.

— Окрім медалей та символічних призів у переможців попереду поїздка на чемпіонат?

— Оскільки наша команда посіла друге призове місце, ми справді зможемо позмагатися на чемпіонаті України з забігів із перешкодами. На «Гонці Нації» від Тернополя нас було п’ятеро. Окрім мене це — Назарій Чорній, Оксана Бутинська, Андрій Богай, Назарій Недільний. Загалом команди з учасників формувалися так, що в кожній обов’язково мав бути хоч один хлопець та одна дівчина.

— Хто підтримував вас на «Гонці Нації»?

— Під час змагань отримали підтримку і від людей, і від головного партнера нашої команди — торгової марки «Тернопільське». Ми змагалися у фірмових футболках, які отримали від підприємства. Дуже мотивували учасників і заохочувальні призи від спонсора. Хоч наші бігуни й втомилися, та не відчували спраги, адже завше могли освіжитися напоями від «Тернопільського» та квасом. Також додам, що «Тернопільське» дуже допомогло команді й фінансово. Оскільки змагання були комерційними, представники корпорації оплатили грошовий внесок за участь нашої команди. Приємно, що є люди, які підтримують розвиток нових та цікавих видів спорту в Україні.

Тернопільська область.

Фото надано представниками торгової марки  «Тернопільське».