Легка атлетика. Чотири золоті та бронзову медалі здобули у Словаччині юні спортсмени Бердичева — вихованці знаменитої школи Віталія Лонського. Заклад названо ім’ям видатного педагога і тренера, який з  1959-го по 1972 рік підготував 18 майстрів спорту і 4 майстри міжнародного класу, учасників кількох Олімпіад. На його честь у місті щороку проводиться Меморіал Лонського, який збирає найкращих стрибунів у висоту з різних країн. Справу батька продовжує його син Ігор.
На змагання до словацького Бардейова бердичівців запрошували вже три роки, та ніяк не вдавалося вибратися. Цього разу допоміг благодійний фонд, заснований народним депутатом України Анжелікою Лабунською.
Крім господарів у «Меморіалі Володимира Савчинського» участь брали спортовці з Польщі, Чехії та України. Стрибуни з Бердичева виступили надуспішно. У молодшій віковій групі серед дівчат перемогу здобула Ольга Мельничук з результатом 163 см. Серед молодших юнаків Дмитро Нікітін виграв з результатом 204 см, що на 19 сантиметрів перевершує попередній рекорд. На змаганні старших юнаків Олександр Баранников узяв планку на висоті 215 см, перекривши рекорд на 12 см. Йому дістався також особливий приз — годинник від міського голови Бардейова. Таку саму висоту взяв Владислав Мазур, перекривши рекорд меморіалу на 7 см. У нього ще й «бронза» серед дорослих.
Бердичівці не лише вибороли «золото» у своїх вікових категоріях, а й отримали по 50 євро — таку винагороду було передбачено за оновлення рекорду меморіалу.
Бердичівські стрибуни мають конкретні плани на нинішній рік. Головна мета — виступ на юнацьких Олімпійських іграх у Китаї та чемпіонаті світу серед юніорів у США.
 
Житомирська область.