Уперше за останнє десятиліття Львівська міська рада виділила приміщення під книжковий магазин — неподалік історичного центру, за адресою Личаківська, 22. На урочистому відкритті стрічку перерізав міський голова Андрій Садовий.

— Мені приємно, що у Львові відкривають нові книгарні, де можна придбати твори українських класиків. Це важливо і потрібно, особливо в складний для нашої держави період, — каже міський голова.

Це добрий почин, вважає голова асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини Михайло Ватуляк. Він сподівається, що приклад Львова наслідуватимуть і в районах області, адже в деяких з них нема жодного книжкового магазину.

На відкриття нової книгарні у Львові завітали голова Національної спілки письменників Віктор Баранов, письменники Михайло Слабошпицький, Роман Лубківський, Василь Стефак, художник Євген Безніско. Тут відвідувачам пропонують майже вісім тисяч книг, а для митців облаштували арт-галерею, де можна проводити виставки картин та фотографій. Освятив магазин лауреат премії імені Тараса Шевченка, перекладач Острозької Біблії отець Рафаїл Турконяк. Книгарня носитиме ім’я Маркіяна Шашкевича, першого русина на Галичині, який пройнявся ідеєю національності.

На знімку: перші відвідувачі нової книгарні.

Фото Йосифа МАРУХНЯКА.