Корпус початкової школи, на який пішло 3,7 мільйона гривень із держсубвенції на розвиток зони спостереження Рівненської АЕС, став до ладу цими днями в селі Прилісне Маневицького району Волинської області. 

Це дасть змогу дітям навчатися в одну зміну. За новоселів поки що 150 наймолодших школярів: до їх послуг — дев’ять затишних класів, ігрова кімната, санвузли. Загалом же корпус розрахований на 216 дітей, але, каже директор закладу Валентина Бузко, за два роки він буде повністю заповнений.

Початкова школа в селі Прилісне — це не перший проект, втілений у Маневицькому районі за фінансової підтримки АЕС. Починаючи з 2010-го, у районі проводили капітальні і поточні ремонти бюджетних закладів, лагодили дороги, освітлювали вулиці. Торік, наприклад, кошти субвенції спрямували на будівництво центру соціальної реабілітації молоді в селі Галузія, капітальні ремонти проспекту Волі та системи теплопостачання районної лікарні в Маневичах, ремонт Будинку культури в селі Велика Осниця, реконструкцію школи в селі Городок, облаштування вуличного освітлення в селі Красноволя тощо.

Рівненська область.