Напередодні Дня Соборності та Свободи України відремонтували міст через річку Збруч, який єднає Тернопільську та Хмельницьку області. Адже саме тут, поблизу Підволочиська, традиційно відбувається міжобласне свято «Збруч — ріка єднання». Ось і цього року 22 січня на мосту зустрінуться делегації двох областей, обміняються короваями, згадають сторінки історії... Потім тернопільська делегація поїде до Волочиська на святковий концерт, який дасть колектив Хмельницької обласної філармонії «Козаки Поділля».

«Ми почергово з хмельничанами приймаємо делегації, — розповіла «Голосу України» заступник голови Підволочиської райдержадміністрації Марія Кульбаба. — Торік приймали їх у себе, тепер їдемо у гості. Такі святкування дуже теплі, щирі».
Відзначення Дня Соборності та Свободи України також відбудеться в інших райцентрах області. У Чорткові, наприклад, святкування розпочнеться спільним молебнем за Україну та живим ланцюгом, який символізуватиме карту нашої держави. Продовжиться свято у районному Будинку культури. 22 січня — важлива дата в історії України, особливо у контексті нинішніх подій. 
Нізащо не можна розірвати історичні, економічні, культурні узи, які з’єднують різні регіони України. Разом — ми сила, поодинці — дуже вразливі.
 
Тернопільська область.
ТИМ ЧАСОМ
Увечері, 22 січня, молодіжні громадські організації Черкащини проведуть в обласному центрі символічну акцію «Ланцюг єднання». Шеренга учасників протягнеться на кілометр — від пам’ятника Богданові Хмельницькому до Соборної площі.
Лідія ТИТАРЕНКО.
Черкаси.