зупинили реалізацію міжнародного проекту.

Яблуком розбрату між міським головою Бара на Вінниччині Артуром Цицюрським і частиною депутатів міськради став міжнародний проект «Яблуневий шлях». На знак протесту проти проваленого під час голосування рішення на підтримку міжнародного проекту міський голова оголосив голодовку. Розгорнув намет у центрі міста. Розмістив матеріали, що пояснюють суть акції. Звернувся із закликом до громади висловити свою думку стосовно проекту. Охочі підтримати розпочату справу залишають підписи під зверненням міського голови до громади. Каже, що їжі не вживає. П’є теплу воду. Багато спілкується з людьми. За його словами, більшість із них підтримують проект.

Проект «Яблуневий шлях» передбачає створення виробничо-туристичного кластеру й організацію туристичного маршруту історичними місцями краю. Його реалізація планується на умовах співфінансування: за кошти Євросоюзу і міської громади. Загальна вартість — 147,2 тисячі євро. Із них участь громади становить 23% від названої суми, решта — кошти Євросоюзу.

Торік депутати підтримали проект. Тепер несподівано загальмували прийняття запропонованого рішення для його подальшої реалізації. На черговій сесії не підтримали жодного з чотирьох питань щодо практичного втілення «Яблуневого шляху». Із 26 депутатів міськради на сесію прийшли 17, «за» проголосували 11, проти — шестеро. Щоб рішення стало чинним, потрібно було 14 голосів.

— Винесені на сесію питання вимагають негайного рішення, — розповів «Голосу України» Артур Цицюрський. — На жаль, для окремих депутатів політичні замовлення важливіші за інтереси громади.

Міський голова планує ще раз винести на розгляд сесії питання упровадження проекту. Зробить це тоді, коли буде належна підтримка мешканців громади.

Головним аргументом депутатів, які голосували проти, є те, що проект «Яблуневий шлях» фінансово не вигідний для міста.

Детальніше про акцію міського голови і події навколо проекту «Яблуневий шлях» — в одному з наступних номерів «Голосу України».

Фото з сайту БарNevsCit.