На знімку: амбулаторія у селі Гальжбіївка долучилася до телемедицини.

Лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, що відкрита у селі Гальжбіївка Ямпільського району, має свою особливість. Незважаючи на те, що належить до типу амбулаторій монопрактики, тобто на одного сімейного лікаря, надаватиме повноцінні послуги, зокрема і з допомогою телемедицини. Тут обслуговуватимуть мешканців чотирьох сіл Гальжбіївської сільради, в яких проживає загалом 2158 осіб, з яких 1539 мають декларації із сімейним лікарем.

— Лікарняний заклад оснащено необхідним обладнанням, що передбачено для амбулаторій сімейної медицини, — наголосила головний лікар комунального підприємства «Ямпільський медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Галина Плахотна. — Маємо медичний автомобіль марки «Рено» для виїзду до пацієнтів. Позашляховик придбано за кошти держави у рамках програми розвитку сільської медицини.

Медперсонал закладу складається з лікаря загальної практики сімейної медицини, трьох працівників, які належать до категорії середнього персоналу, однієї молодшої медсестри та водія.

Об’єкт споруджено за кошти з трьох джерел: левову частку грошей надала держава (7,2 млн грн), внесок районного бюджету — 694 тис. грн та 108 тис. грн — кошти сільської громади.

До речі, під час відкриття закладу голова Вінницької ОДА Валерій Коровій завдяки телемосту спілкувався з лікарем-неврологом центральної районної лікарні Андрієм Янченком. Присутні вочевидь переконалися у надійності зв’язку. Загалом до кінця нинішнього року, за словами Валерія Коровія, в області планують відкрити ще 13 сільських амбулаторій.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.