Кожен район області представив себе піснями, віршами, творчими здобутками та смаколиками.

Протягом дня гості мали змогу відвідати виставкові та ярмаркові галявини, взяти участь у модній, спортивній і козацькій платформах. Для дітей також працювала ціла локація із розвагами — «Петрик П’яточкин.ua», інформує прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

«Утім, не самі лише розваги складають «Петриківський дивоцвіт», —зазначив ініціатор етнофестивалю Гліб Пригунов. — Ми беремо найкраще з культури минулого українського народу і робимо це модним та популярним сьогодні. Українські традиції — не шароварщина, як деякі вважають. Вони є надбанням світової культури. Це доводить той факт, що Петриківський розпис і козацькі пісні організація ЮНЕСКО включила до переліку нематеріальної культурної спадщини людства».

«За останні чотири роки захід перетворився зі звичайного ярмарку на масштабний етнофестиваль. Серед нинішніх цікавинок була українська мода — до нас приїхали дизайнери навіть з інших областей, щоб представити свої моделі національного одягу.

Крім того, ми знову встановили рекорд — тепер у нас не тільки найбільший рушник, а й найбільша кількість облич, розмальованих петриківським боді-артом», — розповів Гліб Пригунов.