Своє 50-річчя відзначила Донецька торговельно-промислова палата. На ювілей з’їхалися численні гості — представники вітчизняного та іноземного бізнесу.

— Торговельно-промислова палата Донецької області відбулася. У неї чудовий авторитет серед представників бізнесу, органів влади, далеко за межами області. Це не лише центр перетину ділових контактів, не лише активний сервісний центр підтримки бізнесу — це й надійний партнер органів влади, орієнтир для наших вищих навчальних закладів, серйозна підтримка для наукових колективів, — сказав президент Торговельно-промислової палати України, почесний президент Донецької ТПП Геннадій Чижиков.

Колектив привітали керівники міста й області, а кращі працівники отримали подяки і грамоти від влади. «Понад 60 міжнародних торговельно-промислових палат, громадських і політичних організацій взаємовигідно співробітничають із вами. І важливо те, що цікавість до діяльності й послуг, які надає палата, постійно зростає», — наголосив голова обласної ради Андрій Федорук.

Сьогодні палата об’єднує понад 1100 підприємств і організацій області та надає 25 видів послуг. Серед найбільших заходів минулого року — чесько-український бізнес-форум, міжнародна інвестиційна конференція, міжнародний економічний форум «Відкритий Донбас», бізнес-форум «Україна—Хорватія» та інші. 

Під час ювілейних урочистостей в будівлі організації — колишньому Палаці культури збанкрутілого заводу — відкрили відремонтовану залу Mercury Hall, де тепер можна проводити ділові та культурні заходи. Вона вміщує 500 осіб, має привабливий інтер’єр та першокласне оснащення. Палац культури дістався ТПП в жалюгідному стані: починаючи з 1995 року, залишався без належної охорони і забезпечення. Сміливе рішення про реконструкцію приймала тодішній президент палати Ольга Пшонка, нині — віце-президент Донецької ТПП, генеральний секретар президії палати. 

Одночасно з модернізацією приміщення було розпочато і спорудження храму Святої рівноапостольної княгині Ольги поруч із будівлею. Церкву відкрито в 2007 році.

У ювілейний день нову ікону для колективу палати подарував єпископ Новоазовський Варсонофій, вікарій Донецької єпархії Української православної церкви. 

«Ось уже сім років, як існує храм. І стільки вже хрестилося дітей, стільки минуло весіль, — відзначила, виступаючи під час урочистостей, Ольга Пшонка. — Наша палата працює і на місто, і на область, і на Україну в цілому. Сподіваюся, із відкриттям нової зали з’явиться ще один напрям роботи».

 

Донецьк.

Фото Олега ТОЛСТОВА.

Ольга Пшонка і донецький міський голова Олександр Лук’янченко.