За підсумками онлайн-голосування село Більче-Золоте, що в Борщівському районі на Тернопільщині, стало п’ятим у рейтингу бізнес-планів. «Наш бізнес-план визнали кращим і компанія «Baker Tilly» частково компенсує витрати під час реалізації проекту. Нам вручили сертифікат на суму 50000 гривень і солодкий подарунок», — розповіла голова Більче-Золотецької ОТГ Галина Огородник (на знімку).

Громада Більче-Золотого планує провести капітальний ремонт приміщення готелю. Нині це нагальна потреба села. Сюди приїжджають туристи, щоб побувати у відомих на всю Україну печерах, ознайомитися з культурними та історичними цінностями краю. у селі працює Більче-Золотецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації. Їдуть і паломники в Монастирок. Усі ці люди потребують місця для ночівлі. Колись на другому поверсі місцевого будинку культури було 10 номерів для відпочинку. З часом приміщення занепало. Нині за часткової реконструкції тут встановили металопластикові вікна, розчистили територію від сміття.

«Ми плануємо йти вперед і не зупинятися на досягнутому, — каже Галина Огородник. — Про нас почула вся Україна, нашими туристичними об’єктами зацікавилися, наше Більче-Золоте — одне з найнеймовірніших сіл України 2019 року. Це нехай і невелика, але перемога, яка додає натхнення працювати і йти далі».

Довідково

Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2019» проводить вчетверте аграрне онлайн-видання AgroPortal.ua. За чотири роки у ньому взяли участь 690 сіл з усіх куточків України.​

Фото надано атором.