На знімку: Анатолій Кулик та Людмила Марченко.

У Байковецькій сільській раді, що в Тернопільському районі, з робочим візитом побувала народний депутат України, голова підкомітету з питань законодавства про статус народного депутата України Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Людмила Марченко.

Під час зустрічі особливу увагу приділили питанню реверсного фінансування. За словами сільського голови Анатолія Кулика, це особливо болюче питання для Байковецької ОТГ. Суть проблеми полягає в тому, що Держстат України применшує реальну кількість населення, яке проживає на території громади, і користується цифрами перепису населення 2001 року. У зв’язку з цим громада щорічно відраховує до бюджету держави майже 14 мільйонів гривень. Більше того, в наступному році до Байковецької громади приєднується ще три села. Тож цей факт потрібно врахувати у бюджетах усіх рівнів на 2020 рік.

У відповідь депутат зазначила, що звертатиметься до відповідних органів для врегулювання ситуації. Окрім того, за її словами, найближчим часом буде здійснено перепис населення України. А це, в свою чергу, сприятиме вирішенню багатьох проблемних питань. Також Людмила Марченко наголосила про свою готовність усіляко сприяти громаді в усіх 
її починаннях, — повідомляють на сайті Байковецької ОТГ.

Фото з сайту Байковецької ОТГ.