Через потяг до свободи засуджені нерідко намагаються втекти з колоній, де відбувають покарання, а от нау Херсонщині все навпаки. Тут у «зони» охочі добровільно лізуть з волі, причому виявляючи ще й неабиякі альпіністські здібності.
Співробітники Північної ВК-90 Херсона затримали невідомого чоловіка, котрий примудрився голіруч видряпатися на гладеньку огорожу колонії, викладену з бетонних плит чотириметрової висоти, й проникнути на ділянку №5 забороненої зони.
 28-річний городянин виявився кур’єром: у нього під час огляду вилучили три пакунки з «речовиною рослинного походження» (найвірогідніше, марихуаною), стільки ж мобільних телефонів, чотири півлітрові пляшки зі спиртом і пакет із дріжджами. 
Мабуть, затриманий побоювався, що при метанні через огорожу його передача із забороненими предметами впаде не туди, куди треба, і вирішив підібратися до «адресата» із засуджених якомога ближче.
Співробітник прес-центру обласного управління Державної пенітенціарної служби України Гаяне Оганесян у бесіді з кореспондентом «Голосу України» підтвердила: при кур’єрі не виявилося ані мотузки з «кігтями», ані будь-якого іншого спорядження, що допомогло б подолати рівнесеньку чотириметрову стіну, на якій просто немає за що зачепитися. 
Завдяки надзвичайному хисту до подолання таких перешкод городянин міг би зробити кар’єру у великому спорті, та зараз на нього чекають аж ніяк не медалі, а вирок суду за незаконне переміщення наркотиків.
 
Херсон.