У комісійних магазинах та ломбардах Херсона покупцям пропонують нові краватки, ремені, представницьку оргтехніку, мобільні телефони та ювелірні прикраси за половину, а то й третину їх повної вартості. Городяни шукають у цьому якийсь підступ, однак продавці пояснюють, що частина земляків, яких на зимові свята обдарували дорогими речами, не залишили їх собі, а віддали на реалізацію, бо дуже потрібні гроші (на 
Херсонщині рівень зарплат найнижчий в Україні). А ціни призначають дуже малі, бо інакше їх просто неможливо буде швидко продати.
Водночас працівників звичайних продуктових магазинів у спальних мікрорайонах обласного центру просто-таки завалили дрібними грошима. Через зниження сімейних доходів купувати подарунки та делікатеси до святкового столу сотні херсонців зі своїх мізерних зарплат не можуть. Тому порозбивали скарбнички, куди роками вкидали монети, і потягли міняти їх на потрібний товар. До речі, продавці херсонських гастрономів зазначають, що навала дріб’язку у грудні-січні стає традиційною, бо повторюється третій рік поспіль!