Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) назвав збірну 2013 року. У ній уперше з 2007 року не знайшлося місця зірці «Барселони» і збірної Аргентини Ліонелю Мессі.
До команди року-2013 за версією читачів uefa. com увійшли: воротар Мануель Ноєр («Баварія» і збірна Німеччини); оборонці — Сергіо Рамос («Реал» і збірна Іспанії), Тьяго Сілва («Парі Сен-Жермен» і збірна Бразилії), Філіп Лам («Баварія» і збірна Німеччини), Давід Алаба («Баварія» і збірна Австрії); півоборонці — Франк Рібері («Баварія» і збірна Франції), Марко Ройс («Боруссія», Дортмунд і збірна Німеччини), Месут Езіл («Реал»/«Арсенал» і збірна Німеччини), Гарет Бейл («Тоттенгем»/«Реал» і збірна Вельсу); нападники — Кріштіану Роналду («Реал» і збірна Португалії), Златан Ібрагімович («Парі Сен-Жермен» і збірна Швеції).
Найкращих футболістів Європи цього разу обирала рекордна в історії конкурсу кількість учасників — понад шість мільйонів користувачів із понад 200 країн.
Нагадаємо, 2004-го і 2005 років до символічної збірної УЄФА потрапляв форвард «Мілана» і збірної України Андрій Шевченко.