Парламент повинен повернутися до вирішення соціальних питань. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

«Принциповою моєю позицією є підбиття підсумків за 2013 рік. Нам не треба приховувати будь-які наші недоліки. Нам потрібна справедлива, об’єктивна дискусія, чого нам не вдалося зробити, чому і хто за цим стоїть. Я маю на увазі і міністрів, і керівників із регіонів», — додав Президент.

Віктор Янукович і Микола Азаров обговорили і го-ловний фінансовий документ країни.

За словами Віктора Януковича, на цей рік заплановане зростання економіки, збільшення інвестицій, підвищення соціальних виплат, заробітних плат, пенсій. «Дуже важливо, щоб народні депутати зрозуміли відповідальність перед виборцями», — сказав Віктор Янукович, звернувши увагу на важливість своєчасного фінансування соціальних виплат, зарплат, пенсій у січні.

Він нагадав, що завжди напередодні голосування за бюджет урядовці зустрічалися з фракціями, вислуховували зауваження, пропозиції, вносились корективи до бюджету. Глава держави підкреслив необхідність проведення таких зустрічей уряду з парламентськими фракціями.

А на зустрічі з віце-прем’єр-міністром Юрієм Бойком Віктор Янукович наголосив на тому, що Україна та Російська Федерація найближчим часом мають відновити співробітництво у літако- та суднобудуванні.

«Йшлося про хід переговорів з Російською Федерацією щодо відновлення виробництва літаків, щодо контрактів із суднобудування, які ми маємо укласти найближчим часом», — зазначив Юрій Бойко після зустрічі з главою держави.

За його словами, Віктор Янукович наголосив на необхідності пришвидшення переговорів у цьому напрямку. «Поставлено завдання пришвидшити процеси, які приведуть до виробничої інтеграції й дадуть можливість створити багато робочих місць, відтворити економічні показники цих галузей», — сказав віце-прем’єр-міністр, зауваживши, що реалізація зазначених проектів позитивно вплине на економіку країни в цілому.

Крім того, як повідомляє прес-служба глави держави, Віктор Янукович та Юрій Бойко обговорили питання співпраці України з Росією в космічній галузі.

А вчора Президент України обговорив з міністром економічного розвитку і торгівлі Ігорем Прасоловим питання активізації розвитку економіки, зокрема, соціально-економічного розвитку на поточний рік.

Після зустрічі з главою держави міністр повідомив, що йшлося про модернізацію економіки. Також обговорювалося питання торговельного балансу країни.

«Віктор Федорович поставив конкретні завдання, пов’язані з тим, щоб ми збалансували наш платіжний баланс», — сказав міністр.

Президент обговорив з міністром економічного розвитку і торгівлі питання міжнародних двосторонніх торговельних відносин країни.

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).