Муніципальний енергетичний план, який передбачає скорочення споживання тепла (майже втричі) і зменшення собівартості гарячої води, презентували у Запоріжжі під час засідання регіонального відділення Асоціації міст України. Як результат, Запоріжжя відмовиться від 60 відсотків природного газу, який сьогодні використовують підприємства теплокомуненерго.
З цього приводу запорізький міський голова Олександр Сін висловив думку, що на урядовому рівні варто було б змінити підходи до фінансування енергетичної галузі. «Пропонуємо припинити дотувати НАК «Нафтогаз України», адже ці 20 мільярдів щорічної компенсації можна спрямувати на створення колосального внутрішнього ринку країни обсягом у кілька трильйонів гривень і з мільйоном робочих місць, — вважає він. — Наша вимога — не віддавати кошти НАК «Нафтогаз України», а залишати зекономлені гроші у містах. Тоді ми, зокрема у Запоріжжі, зможемо значно скоротити термін окупності наших проектів і запровадити Муніципальний енергетичний план до 2025 року».
О. Сін пообіцяв, що ініціатива вже на рівні Асоціації міст України буде підкріплена необхідними розрахунками для переговорів з урядом.
 
Запоріжжя.