До корпункту «Голосу України» в Рівненській області звернулася жителька Костополя Валентина Савчук. Просила через газету подякувати депутату Рівненської обласної ради Валентину Кроці, який допоміг і підтримав її у складній життєвій ситуації. «Хоча Валентин Іванович і представляє інтереси виборців сусіднього Березнівського району, я, знаючи від людей, що він небайдужий до проблем людей, звернулася по допомогу саме до нього, бо була впевнена, що допоможе. Дуже вдячна цій чудовій Людині».

І справді, Валентин Крока (на знімку) належить до людей, яких не зіпсувала влада. Адже він чимало десятиліть пропрацював на відповідальних посадах на Рівненщині: був головою РДА, головою райради, першим заступником голови ОДА, першим заступником голови Рівненської обласної ради... І тоді до нього приходило чимало людей, розраховуючи на пораду, підтримку, допомогу. І Валентин Іванович допомагав. Чи не тому люди постійно довіряють йому представляти їхні інтереси в радах різних рівнів: тричі обирався депутатом сільських рад, стільки ж — районної, сім — Рівненської обласної. У нього чи не найбільший депутатський стаж в обласній раді. Він чесно виконує депутатські обов’язки, а до голосувань за те чи інше питання підходить виважено, обдумано, не наперекір своїм сумлінню і совісті.

Нині Валентин Крока — член президії обласної ради, очолює постійну комісію Рівненської облради з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції. Його багатющий досвід роботи в органах місцевого самоврядування дуже допомагає виробляти ефективні рішення з питань, що входять до компетенції цієї комісії.

Ось як відгукується про нього голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук.

— Знаю Валентина Івановича вже дуже багато років. У п’ятому скликанні (2006—2010 роки), коли я вперше працював на посаді голови, Валентин Іванович був одним із моїх заступників. Він, правду кажучи, — легенда Рівненської обласної ради і своєрідний рекордсмен, — люди обирали його депутатом сім скликань! Це може свідчити про одне: якщо Валентин Іванович щось пообіцяв, то обов’язково доб’ється. Це один із тих депутатів, котрі часто бувають в кабінеті голови обласної ради та інших керівників, і доки не вирішить те чи інше питання своїх виборців, спокою не дасть. І за це я його глибоко поважаю! Адже головна риса депутата — небайдужість, дієвість та відповідальність за тих, хто довірив йому свій голос. Валентин Іванович саме такий!

До речі, Володимир Крока нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України, орденами «За заслуги» ІІ і ІІІ ступенів.

Рівне.

Фото Юлії ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК.